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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Gado de Leite.
Data corrente:  08/02/2013
Data da última atualização:  12/12/2022
Tipo da produção científica:  Documentos
Autoria:  VERNEQUE, R. da S.; PANETTO, J. C. do C.; PEIXOTO, M. G. C. D.; BRUNELI, F. A. T.; SANTOS, G. G. dos; MACHADO, M. A.; SILVA, M. V. G. B.; ARBEX, W. A.; REIS, D. R. de L.; GERALDO, C. C.; MACHADO, C. H. C.; VERCESI FILHO, A. E.; MACIEL, R. DA S.; FERNANDES, A. R.
Afiliação:  RUI DA SILVA VERNEQUE, CNPGL; JOAO CLAUDIO DO CARMO PANETTO, CNPGL; MARIA GABRIELA CAMPOLINA D PEIXOTO, CNPGL; FRANK ANGELO TOMITA BRUNELI, CNPGL; GLAUCYANA GOUVEA DOS SANTOS, CNPGL; MARCO ANTONIO MACHADO, CNPGL; MARCOS VINICIUS GUALBERTO B SILVA, CNPGL; WAGNER ANTONIO ARBEX, CNPGL; DANIELE RIBEIRO DE LIMA REIS, CNPGL; CATIA CILENE GERALDO, CNPGL; CARLOS HENRIQUE CAVALLARI, ABCZ; ANIBAL EUGENIO VERCESI FILHO, ABCGIL; RANIELLY DA SILVA MACIEL, ABCGIL; ANDRÉ RABELO FERNANDES, ABCGIL.
Título:  Programa nacional de mejoramiento de gyr lechero - Sumario brasileño de toros - Resultado de prueba de progenie - 3ª prueba de preselección de toros - Mayo 2012.
Ano de publicação:  2012
Fonte/Imprenta:  Juiz de Fora: Embrapa Ganado de Leche, 2012.
Páginas:  70 p.
Série:  (Embrapa Gado de Leite. Documentos, 156).
ISSN:  1516-7453
Idioma:  Espanhol
Palavras-Chave:  Bovinos de leite; Raça gir.
Categoria do assunto:  G Melhoramento Genético
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/90387/1/DOC-156-Sumario-Gir-Espanol.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Gado de Leite (CNPGL)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPGL19782 - 1UMTLV - PP636.2082V531p2012.00210
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Florestas. Para informações adicionais entre em contato com cnpf.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Florestas.
Data corrente:  21/02/2024
Data da última atualização:  21/02/2024
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  TIMM, T. G.; COSTA, T. M.; ALBERTON, M. D.; HELM, C. V.; TAVARES, L. B. B.
Afiliação:  THAYNÃ GONÇALVES TIMM, UNIVERSIDADE REGIONAL DE BLUMENAU; TANIA MARIA COSTA; MICHELE DEBIASI ALBERTON, UNIVERSIDADE REGIONAL DE BLUMENAU; CRISTIANE VIEIRA HELM, CNPF; LORENA BENATHAR BALLOD TAVARES, UNIVERSIDADE REGIONAL DE BLUMENAU.
Título:  Mushroom β-glucans: application and innovation for food industry and immunotherapy.
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  Applied Microbiology and Biotechnology, v. 107, p. 5035-5049, 2023.
DOI:  https://doi.org/10.1007/s00253-023-12656-4
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Among the most important sources of β-glucans are edible and medicinal mushrooms. These molecules are components of the cellular wall of basidiomycete fungi (mushrooms) and can be extracted even from the basidiocarp as the mycelium and its cultivation extracts or biomasses. Mushroom β-glucans are recognized by their potential effects as immunostimulants and immunosuppressants. They are highlighted as anticholesterolemic, anti-inflammatory, adjuvant in diabetes mellitus, mycotherapy for cancer treatment, as well as adjuvants for COVID-19 vaccines. Due to their relevance, several techniques of β-glucans extraction, purification, and analysis have already been described. Despite the previous knowledge of β-glucans’ benefits for human nutrition and health, the main information about this topic refers to the molecular identification, proper- ties, and benefits, as well as their synthesis and action on cells. Studies on biotechnology industry applications (product development) and the registered products of β-glucans from mushrooms are still limited and more common for feed and healthcare. In this context, this paper reviews the biotechnological production of food products containing β-glucans from basidiomycete fungi, focusing on food enrichment, and presents a new perspective on fungi β-glucans’ use as potential immunotherapy agents.
Palavras-Chave:  Desenvolvimento de produtos; Enriquecimento alimentar; Imunoterapia; Micoterapia; Mmunotherapy; Mycotherapy; Propriedades bioativas.
Thesagro:  Cogumelo.
Thesaurus NAL:  Bioactive properties; Food enrichment; Mushrooms; Product development.
Categoria do assunto:  K Ciência Florestal e Produtos de Origem Vegetal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Florestas (CNPF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPF58833 - 1UPCAP - DD
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Biblioteca(s):  Catálogo Coletivo de Periódicos Embrapa; Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia.
Identificador:  95
Data corrente:  09/05/2002
Data da última atualização:  30/04/2015
Código do título:  2500014
ISSN:  1217-8950
Código CCN:  091477-0
Título e Subtítulo:  ACTA MICROBIOLOGICA ET IMMUNOLOGICA HUNGARICAE
Título anterior:  ACTA MICROBIOLOGICA ACADEMIAE SCIENTIARUM HUNGARICAE = MAGYAR TUDOMANYOS AKADEMIA MIKROBIOLOGIAI KOZLEMENYEI
Entidade:  Akademiai Kiado
Local de publicação:  Budapest, HU
Periodicidade:  Trimestral
Bases onde o periódico é indexado:  INDEX MEDICUS
Inicio de publicação:  1994
Coleções da unidade:  Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia
1994 41(1-4) supl; 1995-98 42-45
Classificação: 576.05
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